Proces van aankoop tot oplevering

Veelgestelde vragen

Deze vragenlijst is met zorg samengesteld, echter wijzigingen zijn voorbehouden. Aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen over verkoop, planning en inschrijving

U kunt zich inschrijven voor een woning via het digitale inschrijfformulier in uw persoonlijke account op de website. In het inschrijfformulier kunt u uw voorkeur(en) voor een woning aangeven. Indien er een woning vrij komt, wordt u benaderd. 

Fase 1 heeft ook 4 kavels voor zelfbouw. Deze kavels zijn in het voortraject aangeboden aan belangstellenden die zich via de website hebben aangemeld voor een kavel. Deze kavels zijn willekeurig aan belangstellenden toegewezen en met hen worden verkoopgesprekken gevoerd. Indien u interesse heeft voor een kavel kunt u zich inschrijven via het digitale inschrijfformulier in uw persoonlijke account op de website. U wordt dan als reservekandidaat genoteerd. 

(Mocht u hulp nodig hebben kunt u te allen tijde contact opnemen met een van de makelaars)

Nee, er is sprake van vrije verkoop.

Het totale plan bestaat uit circa 200 woningen in verschillende prijscategorieën en fasen. In fase 1 heeft u de keuze uit 12 fraaie twee-onder-een-kapwoningen, 10 rijwoningen, 15 zeer royale appartementen en 4 vrije kavels. Te zijner tijd zullen er in deze fase ook nog 12 middenhuur rijwoningen beschikbaar komen.

U bent vrij om zelf een aannemer te kiezen. Let wel; de 4 kavels zijn in het voortraject aangeboden aan belangstellenden die zich via de website hebben aangemeld voor een kavel. De kavels zijn inmiddels toegewezen. Mocht u interesse hebben kunt u zich inschrijven als reservekandidaat. 

Ja, er is een kavelpaspoort beschikbaar.

Inschrijven doet u via uw persoonlijke account op de website. Alle informatie is ook terug te vinden op de website. Tevens kunt u contact opnemen met de makelaars.

In deze fase zullen er te zijner tijd 12 middenhuur rijwoningen beschikbaar komen. In de vervolg fasen zullen er ook nog ca. 50 sociale huurwoningen komen. Hiervoor worden op dit moment gesprekken gevoerd met Wooncompagnie.

Vragen over de stad / woningen / kavels

Direct naast de toekomstige wijk ligt park de Meet, dat het groene hart tussen Winkel en Nieuwe Niedorp vormt. Inwoners zijn samen met de gemeente actief om het park levendig te houden. Er is een vlindertuin en inwoners zijn bezig met een hondenspeeltuin. Voor de jeugd is zeer recent een pumptrack baan aangelegd. Het winkelcentrum met supermarkten, een Action, de bibliotheek en diverse winkels ligt op loopafstand. Aangrenzend aan het winkelcentrum bevindt zich een huisartsenpraktijk en enkele tandartspraktijken. Winkel en Nieuwe Niedorp hebben een actief verenigingsleven, denk hierbij aan onder andere voetbal, handbal en tennis. Jaarlijks vindt de kleurrijkste dag van het jaar plaats: het Bloemencorso.

Winkel geniet een gunstige ligging in het hart van Noord-Holland. Het dorp vormt als het ware een centraal knooppunt tussen diverse plaatsen in de regio. Op korte afstand bevinden zich steden als Heerhugowaard, Schagen, Alkmaar en Hoorn, die allen gemakkelijk bereikbaar zijn via de nabijgelegen wegen. De A7 en de A9, twee belangrijke snelwegen, liggen op een steenworp afstand en bieden snelle en directe routes naar stedelijke centra en andere delen van Nederland.

Ja, dat is mogelijk voor de grondgebonden woningen. De meerwerklijsten staan onder ‘downloads' op de website. Het betreft seriematige bouw, dit houdt in dat er geen individuele meerwerkopties buiten de standaard meerwerkopties mogelijk zijn.

De technische omschrijving is te downloaden bij de verkoopstukken op de website.

De woningen worden conform de BENG eisen (bijna energie neutrale gebouwen) opgeleverd. Daarmee voldoet de woning aan de door de overheid vastgestelde norm BENG. Door toepassing van gevel-, vloer-, en dakisolatie en door energiezuinige installaties wordt aan deze norm voldaan. Zo wordt er gebruik gemaakt van een lucht-waterwarmtepomp, eventueel PV-panelen en beschikt de woning over een mechanisch ventilatiesysteem.

Energielabel A+++.

Ja, alle woningen hebben een berging.

Ja, de woningen en appartementen worden zonder gasaansluiting opgeleverd. Een warmtepomp zal de woning voorzien van warmte, koeling en warm tapwater. Bij de appartementen zijn pv-panelen opgenomen voor de centrale voorzieningen.

Bij de grondgebonden woningen is geen keuken opgenomen in de woning en is er ook geen stelpost opgenomen. Voor de appartementen geldt dat er wel een keuken is opgenomen, zie hiervoor de informatie op de website. Via keukenleverancier Sombroek keukens uit Broek op Langedijk bent u vrij om de keuken aan te passen naar uw wensen.

Ja, er zit standaard sanitair en tegelwerk (badkamer en toilet) in de woning/ het appartement.

Zie hiervoor de technische omschrijving en de sanitair en tegelwerk brochure.

Voor de diverse disciplines zijn showrooms, u word t.z.t. op de hoogte gesteld via de kopersbegeleider van het bouwbedrijf welke dit zijn en wanneer u welke keuzes dient te maken.

Het plan wordt uitgevoerd onder de SWK garantie- en waarborgregeling.

De twee onder een kap woningen en kavels hebben de verplichting om twee parkeerplaatsen op eigen terrein te realiseren/in stand te houden (met uitzondering van bouwnummer 9 en 10, daarvoor geldt minimaal 1 parkeerplaats). Daarnaast zijn er voldoende openbare parkeerplekken. Dit staat weergegeven op de situatietekening.

De gestelde parkeernorm vanuit de gemeente wordt aangehouden.

Het bestemmingsplan is onherroepelijk.

De bouwvergunning is verleend.

De aansluiting op het glasvezelnet of kabelnet (het abonnement) dient u zelf aan te vragen. Aansluitingen voor elektra en water worden door de regionale netbeheerder verzorgd. Ook Ziggo en Reggefiber (indien van toepassing) zorgen voor een aansluiting tot in de meterkast.

Hierover informeert de makelaar u indien u een woning toegewezen krijgt. 

Contracten en financiële haalbaarheid

De prijzen staan vermeld op de website. 

De grond wordt tijdens het transport bij de notaris in een keer voldaan. De aanneemsom wordt in diverse termijnen conform hetgeen in uw aannemingsovereenkomst staat vermeld voldaan al naar gelang de bouw vordert. 

De grond koopt u via de koopovereenkomst die u aangaat met de ontwikkelaar. Met de aannemer sluit u een aannemingsovereenkomst af. De aannemer is de partij die uw huis bouwt. De inhoud van de overeenkomsten neemt de makelaar met u door tijdens het optiegesprek. Besluit u over te gaan tot koop, dan tekent u de overeenkomsten digitaal. Op dat moment bent u officieel een overeenkomst aangegaan met de ontwikkelaar en de aannemer.

Naast dat er 80% per woningtype verkocht moet zijn, dienen vergunningen te zijn afgegeven zoals de omgevingsvergunning en het SWK-certificaat. Daarnaast dient de grond bouwrijp te zijn.

U kunt een vrijblijvende afspraak inplannen bij de Rabobank, Hypotheker of een eventuele andere erkend adviseur. Zie het kopje 'Financieren' op de website. Bij inschrijving vragen wij u een financiële check up te loaden. Helaas komt het regelmatig voor dat kandidaten op het laatste moment afhaken, omdat zij de woning niet kunnen betalen. Om de snelheid in de verkoop van de woningen te stimuleren zijn wij een samenwerking aangegaan. De hypotheekadviseurs zijn goed op de hoogte van het project en hebben voldoende capaciteit om u te begeleiden bij het verschaffen van inzicht in uw financiele haalbaarheid. Een financieringsverklaring dient ten alle tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Het verplicht u nergens toe.

Contractueel wordt er een financieringsvoorbehoud opgenomen van 2 maanden, dit houdt in dat u na ondertekening 2 maanden de tijd heeft om uw financiering rond te krijgen. Mocht dit niet lukken kunt u het contract binnen deze tijd kosteloos ontbinden (zie aannemingsovereenkomst onder 'downloads' op de website).

Zodra opschortende voorwaarde zijn vervallen en de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte (leveren van de grond) en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u verneemt dat de akte gepasseerd kan worden.
Contractueel wordt er een financieringsvoorbehoud opgenomen van 2 maanden, dit houdt in dat u na ondertekening 2 maanden de tijd heeft om uw financiering rond te krijgen. Mocht dit niet lukken kunt u het contract binnen deze tijd kosteloos ontbinden (zie aannemingsovereenkomst).

Planning

Verwachte start bouw is na de zomer 2024.

Verwachte oplevering is voorjaar 2026.

Vooralsnog 3 fasen, maar dit hangt af van de verschillende (markt)omstandigheden.

Dit is mede afhankelijk van de verschillende marktomstandigheden en verkoopsnelheid van de huidige fase. Nadat hier meer inzicht in is zullen we u op de hoogte houden middels de nieuwsbrief.

De heipalen zullen worden gerealiseerd middels de DPA methode, een in de grond gevormde en grondverdringend geschroefd heisysteem. De productie is trillingsarm i.v.m. de omliggende bestaande woningen.